Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Marmaris’te, Marmaris Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları sertifikalarını aldı.
30 Nisan 2018 pazartesi günü odamız hizmet binasında gerçekleşen Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları sertifika törenine İlçe Kaymakamımız Celalettin Yüksel, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Boğaziçi Üniversitesi Hocaları, Garanti Bankası yetkilileri Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Nurgül Karahitay, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Marmaris KAGİK Başkanı Ayşe N. Aras, kadın girişimciler ve basın mensupları katıldılar.
Marmaris’te gerçekleştirilen ve yaklaşık bir ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin sürdürülebilir işletmelere sahip olmaları için gereken bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek amaçlandı.
Garanti Bankası’nın Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitimleri kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademisyenleri, il il gezerek girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi konusunda ücretsiz eğitimler veriyor. Girişimci kadınların işlerini büyütebilmeleri ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırabilmeleri için verilen eğitimler kapsamında bugüne kadar 21 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan kadın girişimciler sertifika aldı. 23. durak olan Marmaris’te de başarıyla mezun olan 66 Marmaris’li kadın girişimcilere sertifikaları, 30 Nisan günü düzenlenen özel törenle verildi.
Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, “Gelişmiş ülkelere baktığımızda kadın girişimcilerin sayısının Türkiye’ye oranla çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu anlamda doğru eğitimin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ülkemizde kadın girişimcilerin artması gerektiğini ilk fark eden ve bu açığı doldurmak için kadın girişimcilere ihtiyaç duydukları desteği vermek üzere çalışmalar yapan Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi’ne sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz. 21 ilde gerçekleştirilen bu eğitimler kapsamında Marmaris katılımcılarının yüzde 100 başarı göstermesi bizim için onur verici oldu.” diye konuştu.
Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Müdürlüğü Girişim Bankacılığı Yöneticisi Selin Öz, “Kadın girişimcilerin yaptıkları işlerle, ekonomik olduğu kadar toplumsal düzeyde de çok önemli katkı yaptıklarına ve fark yarattıklarına inanıyoruz. Bu doğrultuda, iki binli yılların başında, kadın girişimleri ayrı bir segment olarak merkeze alan ilk özel banka olduk. Kamu, özel sektör ve girişimcilik ekosistemiyle işbirliği içinde kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak için öncelikli olarak cesaretlendirme konusuna odaklanıp ardından finansman, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere 4 temel alanda yoğunlaşıyoruz. Bu vizyonla, kadın girişimciliği alanında sürdürülebilir ve uzun soluklu projeler geliştiriyoruz. BÜYEM ile birlikte hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesine de 2012 yılında başladık. Altı yıldır Türkiye’nin dört bir yanında 2 binden fazla kadına girişimcilik eğitimleriyle dokunduk. Marmaris’teki kadın girişimcilerimizi işlerini büyütmeleri ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırabilmeleri için cesaretlendirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
BÜYEM KSS Projeleri Koordinatörü Dr. Işıl Keskin Şahan görüşlerini, “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz” ifadeleriyle belirtti.
Törende söz alan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel; başta siz Marmarisli kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor ve katkılarından dolayı Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi ve Marmaris Ticaret Odasına teşekkürlerimi sunuyorum. Marmaris katılımcılarının yüzde 100 başarı göstermesi ise bizler için gerçekten mutluluk vericidir ve kadınlarımızın azmini kutluyorum ” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kadın girişimcilere Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun mezunları sertifikalarını verildi.